Wysoka jakość wykonania O2fl - wątpliwości

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ayu
    RS
    • 2009
    • 4154

Zamieszczone przez sew1981
    Już lepiej poczciwe 1.9 bxe
    chyba tylko używane.
    U mnie coś pohukuje przy ruszeniu z rana, potem przestaje, jakbym miał sowę ukrytą w aucie. Dochodzi ten dźwięk z okolic przedniego lewego zawieszenia chyba.

Komentarz

• winni77
      RS
      • 2009
      • 2183
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez sew1981
      lub 1.8 tsi
      z 1.8 tsi też są przecież cyrki :idea:
      Mój "Batmobil"

Komentarz

• fan
        Elegance
        • 2009
        • 760

W mojej OIIFL tez dzieje się coś niedobrego z oparciem fotela kierowcy.Odkształciło się trzymanie boczne,te od strony drzwi.Autko dopiero przejechało 15tys km.Ciekawe co powiedzą w ASO tym razem
        Respect All,Fear No One!

Komentarz

• sew1981
          Moderator
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2009
          • 10986
          • Fiat

winni77, "z 1.8 tsi też są przecież cyrki "....to jeszcze lepiej....
          Agrze wróć...a najlepiej niech włożą spowrotem SDI :wink:
          I trudno huczy, muli...a ciągle do przodu :szeroki_usmiech

Komentarz

• kocinski
            Classic
            • 2010
            • 17

fan powiedzą że nie wiedzą o problemie

Właśnie wróciłem z ASO w Warszawie na Modlińskiej, pomógł mi wydruk dokumentu który tutaj się pojawił i numer TPI, o sprawie na razie nic nie wiedzieli Wcześniej jak się umawiałem mówili coś o robieniu zdjęć tak więc widać że TPI pomogło i się doszkolili.

Co ciekawe skończyło się na oględzinach i zamówieniu nowej gąbki, która uwaga nie jest dostępna na magazynie w Poznaniu i jej ściągnięcie może potrwać do 3 tygodni. A może i być tydzień będą dzwonić. Może to o czymś świadczy

A zaczyna się niewinnie:

Komentarz

• Tichy
              Rider
              • 2010
              • 544

Problem będzie dotyczył również nowo-wyprodukowanej wersji Elegance? Czy zdążyli już wprowadzić jakieś modyfikację/zmienić dostawcę?

Komentarz

• kris75
                Ambiente
                • 2010
                • 217

w nowych autach już to poprawili

Komentarz

• tomba7
                  Drive
                  • 2009
                  • 96
                  • BMW

Zamieszczone przez kocinski
                  Właśnie wróciłem z ASO w Warszawie na Modlińskiej, pomógł mi wydruk dokumentu który tutaj się pojawił i numer TPI, o sprawie na razie nic nie wiedzieli Wcześniej jak się umawiałem mówili coś o robieniu zdjęć tak więc widać że TPI pomogło i się doszkolili.

Co ciekawe skończyło się na oględzinach i zamówieniu nowej gąbki, która uwaga nie jest dostępna na magazynie w Poznaniu i jej ściągnięcie może potrwać do 3 tygodni. A może i być tydzień będą dzwonić. Może to o czymś świadczy
                  Jak słyszę o czymś takim, to się zastanawiam, czy to chodzi tylko o nasz piękny kraj i stosowaną po zakupie przez SAP zasadę "przeproś i wyjdź", czy globalną politykę firmy SKODA, której w d...ie się poprzewracało od zbyt dobrze sprzedających się samochodów. Przecież wiadomo nie od dziś, że zadowolony klient, to 5 nowych klientów a niezadowolony klient, to utrata...
                  W wolnym czasie dwa koła

Komentarz

• tomba7, tak działa tylko SAP, w krajach ościennych Skoda tak nie traktuje swoich klientów. Przykre jest to że trzeba takie sprawy załatwiać przez UOKiK, pewnie ASO zbyłoby kilka osób gdyby nie papier który tu wrzuciłem :x

Komentarz

• tomba7
                      Drive
                      • 2009
                      • 96
                      • BMW

Dlatego żenadą jest pokazywanie tego papierka skoro ASO wie, że fotele są do naprawy, jeśli są widoczne pofałdowania i klient zgłasza usterkę.
                      W wolnym czasie dwa koła

Komentarz

• kocinski
                        Classic
                        • 2010
                        • 17

Dlatego żenadą jest pokazywanie tego papierka skoro ASO wie, że fotele są do naprawy, jeśli są widoczne pofałdowania i klient zgłasza usterkę.
                        Hmm, myślisz że na prawdę Oni czytają te wszystkie TPI? Zamiast robić zdjęć i czekać na decyzję SAP wolałem się powołać na TPI i tyle. Zdaje mi się że skoro brakuje gąbek na składzie to zaczął się ruch w interesie.

Sam muszę się przyznać że do czasu jak nie wyczytałem o tym na forum i specjalnie nie popatrzyłem na fotel, to jakoś tego nie widziałem w tym stopniu zaawansowania.

Dobrze ze SAP opracowało to TPI robienie tego u jakiś tapicerów przez ASO to jakaś amatorka skoro serwis ma być certyfikowanym, ciekawe czy tapicer tez ma certyfikacje ?

Komentarz

• tomba7
                          Drive
                          • 2009
                          • 96
                          • BMW

Hmm, myślisz że na prawdę Oni czytają te wszystkie TPI?
                          Skoro SAP wypuszcza informację serwisową, która jest adresowana do wszystkich ASO, to każde ASO powinno być zaznajomione z tym dokumentem - to przecież ich praca. Klient powinien tylko zgłosić usterkę i czekać na naprawę a nie pokazywać im wydruk danego TPI, z którym powinni być już dawno zaznajomieni. TPI w sprawie foteli jest z listopada ubiegłego roku, czyli instrukcja powstała ~3 miesiące temu a nie w ubiegłym tygodniu.

Robiąc zdjęcia i wysyłając je do SAP, ASO albo gra na zwłokę i liczy że klient odpuści sobie naprawę, albo wykazuje się niewiedzą w sprawie TPI co nie powinno mieć miejsca.
                          W wolnym czasie dwa koła

Komentarz

• winni77
                            RS
                            • 2009
                            • 2183
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Mihau
                            Mihau, dasz może radę zeskanować to w kolorze? Chodzi mi konkretnie o ten fragment ze zdjęciami.
                            Mój "Batmobil"

Komentarz

• astw
                              Ambiente
                              • 2011
                              • 107

"zamówieniu nowej gąbki, która uwaga nie jest dostępna na magazynie w Poznaniu i jej ściągnięcie może potrwać do 3 tygodni".

Do Skody zawsze tak długo czeka się na części? Produkowana jest bowiem w sąsiednim kraju.

Komentarz

• szkoda
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 22543

Zamieszczone przez astw
                                Do Skody zawsze tak długo czeka się na części? Produkowana jest bowiem w sąsiednim kraju.
                                nie zawsze
                                saport techniczny baj DGW
                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                była BXE '08 190kkm
                                no i nie ma :-)

Komentarz

• Tichy
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 544

Te zmiany, to tylko ten pasek przytrzymujący poduszkę, czy w ogóle wymiana gąbki?

Gdzieś tu ktoś pisał, że zmienili dostawcę siedzeń w zeszłym roku - może to ktoś potwierdzić?

Komentarz

• piotrek_gdy
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 7723
                                    • Volkswagen
                                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Tichy, wg moich info znowu Faurecia dostarcza fotele ale o ile wiem zmiana chyba była od początku tego roku
                                    przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• RS
                                      Ambiente
                                      • 2009
                                      • 238

Byłem umówić sie na przeglad i poprosiłem o diagnoze w sprawie siedzeń . ASO juz wiedziało o sprawie - dodatkowo ( oprócz boczku fotela ) zakwalifikowano mi do wymiany poduszke powietrzną . Dlatego nadal śmiem wątpić czy ta ustarka nie powoduje zakłocenia w odpaleniu poduszki - skoro wymieniaja tak drogi element to cos jest na rzeczy ?????

Komentarz

• Grzegorz56
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 266
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

fan powiedzą że nie wiedzą o problemie

A zaczyna się niewinnie:

Obrazek
                                        7 marca br. byłem na przeglądzie w Warszawie na Modlińskiej nadal nie wiedzieli o co chodzi, też pokazałem im wydruk dokumentu - wynik czekam na sprowadzenie gąbki do fotela kierowcy i pasażera oraz wymiana poduszki z fotela kierowcy i stelaż regulacji lędźwi - czas oczekiwania 2-3 tygodnie - czekam na telefon.

[ Dodano: Wto 22 Mar, 11 14:41 ]
                                        kocinski, czy naprawiono ci już oparcie?
                                        U mnie (po 2 tygodniach czekania) w poniedziełek 21.03 wymieniono oparcie fotela kierowcy i pasażera oraz stelaż fotela kierowcy i poduszkę. Naprawa trwała cały dzień. (od 6.00 do 18.00)

Komentarz

• RS
                                          Ambiente
                                          • 2009
                                          • 238

Właśnie jestem po wymianie boczku oparcia i poduszki - fotel wyglada jak nowy :-)

Komentarz

• kocinski
                                            Classic
                                            • 2010
                                            • 17

U mnie naprawiali 15.03 na razie wygląda wszystko ok, ale mam jeszcze 1,5 roki gwarancji tak więc cierpliwie czekam Auto odstawione około 8 odbiór był możliwy około 14.

Komentarz

• majkel123
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 570

kocinski, napisz w którym ASO robili :?:
                                              Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• kocinski
                                                Classic
                                                • 2010
                                                • 17

majkel123 pisałem stronę wcześniej

Komentarz

• locaj85
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 482

witam, u mnie chyba też zaczyna się problem z fotelami, ze zdjęciami opisałem go w tym wątku

Komentarz

• rkb
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 2152
                                                    • Rapid Spaceback (NH1)
                                                    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Dzieki wielkie za skan tego dokumentu, u mnie sie zaczyna jazda z fałdami na fotelu kierowcy, pasażer narazie jak nowy ale jezdze raczej sam, poczekam do konca wakacji, zobaczymy jak sie usterka posunie i bede cisnol na wymiane odrazu w 2 fotelach ...
                                                    Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

Pracuję...